Presskonferens efter förmiddagens Grand Prix

På väg upp mot pressrummet slog vi följe med Svante Johansson och hann prata lite med denna trevliga man. Vi undrade förstås om det kändes lite bittert att se Rolf sladda runt i bilen som Svante var så nära att vinna.  Svante berättade att hans häst, Karamell KS, fortfarande är lite grön så han var helt enkelt jätteglad över att vara dubbelnolla och dessutom hamna på andra plats.
Hellre dubbelt felfri och tvåa än att satsa för mycket, få någon rivning och komma femma eller kanske sexa som Svante mycket klokt sa. Vi fick i allafall reda på att Saint Amour vilar lite just nu och därför inte följde med till globen. Saint Amour räknas förövrigt som den bästa hästen Svanta haft, hitills i allafall! Underlaget fick också god kritik av Svante (och många andra ryttare).


På presskonferansen var det helsvenskt i form av Rolf Göran Bengtson, Helena Lundbäck och Svante Johansson. De är alla tre jättetrevliga och det blev en rolig presskonferens. Mycket tack vare Helena Lundbäck som är en färgstark och rolig person men visst, RGB's närvaro gjorde allting och dessutom verkade han väldigt glad.


Roffe berättade att Casall hoppat fantastiskt på sista tiden så Ninja får passa sig lite om han vill behålla platsen som hans första häst. Den 10-åriga hingsten e:Caretino II är en kandidat till OS i Kentucky 2012 bekräftade Roffe. De tog det väldigt lugnt med Casall som unghäst då känsliga hästar som denna lätt kan tappa självförtroendet om man går för fort fram.
-Försiktigheten får man förvalta väl, menar RGB!
I aveln blir Casall mer och mer populär att betäcka med. På en auktion nyligen såldes en 2,5 årig avkomma för 450 000 euro (!) till Danmark.
På frågan hur han upplevde tävlingarna svarade Roffe att han tyckte att alla klasserna var väldigt snabba, alla ryttarna var taggade att vinna så mycket som möjligt.
-Globen har en superatmosfär och toppen, toppen underlag. Här finns väldigt mycket speciella hinder men hästarna köper det, sa Roffe.
Varför har du dröjt så länge med att komma hit undrade Sarah Thunholm, som skriver för b.la Tidningen Ridsport.
-Jag ville komma redan förra året men hade inga hästar som passade att gå här, blir svaret.
Maria Gretzer berättar då också att det bestämts tidigt med Ulf Rosengren, president för SIHS, att hela EM-laget och reserver skulle vara på plats i Globen i år.

 

Helena Lundbäck är också nöjd med dagens ritt. Hon berättar att hennes häst bara haft licens i tre år och började tävla som 8-åring. Han har hunnit starta 2-3 Gand Prix-klasser innan och han beskrivs som mer försiktig än modig och valacken blir väldigt spänd på tävling. Helena avslöjar också att hon tränat lite hos Roffe och tycker att det känns skönt att ha nån att bolla med.


Snart är det dags för RGB att rida Top Ten-finalen i Paris och slutar han året som en av de 10 bästa i världen får han en egen plats i Världscupen vilket ger Sverige en extra plats i ligan. Det behövs verkligen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0