Game Ready

Nere vid stallen stötte vi på en Blå Stjärna som stod och höll i den amerikanska ryttarinnan Susan Duttas häst Manett DC.  Hästskötaren (som ej är med i bild) berättade att de just nu är bosatta i Tyskland och har varit där och tränat sen i somras. Han tyckte att det var lite tråkigt väder i Europa. I alla fall om man jämför med Florida, som han kommer ifrån. Enligt honom är dock de tyska och de svenska männen snyggare än hemma i USA. Ett stort plus alltså.

 

Hon blir här på bilden behandlad med hjälp av en maskin som heter Game Ready. Den stimulerar och ökar blodcirkulationen med kylan och trycket på benen. Går så att benen inte svullnar upp och minimerar risken av värk. Kan även hjälpa läkningsprocessen, om man nu har ett problem.

På ryggen har hon själva kylsystemet fastsatt med hjälp av gjordar.

 

Det här är själva apparaten där man ställer in temperaturen, tiden och vilken styrka som själva sammantrycket ska ha. Det går en sladd från denna till kylsystemet som sitter på ryggen.

 

Från kylsystemet går det sedan ner sladdar till benpaddarna. Man får då den önskade effekt, som man tidigare ställt in i det stora systemet.
Hästskötaren använde detta i förebyggande syfte, efter Susans ritt. Hästen stod stilla väldigt snällt.

Andra ryttare som använder sig av denna behandling är bland annat Laura Kraut, Beezie Madden, McLain Ward och Debbie McDonald. Ett gäng av amerikanska ryttare. Vi får se när det börjar användas av våra europeiska ryttare, om det inte redan är några som gör det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0