Final Agriahoppet

Finalen i Agriahoppet är precis avslutad. Det var sex ryttare av tolv som gick vidare från gårdagens klass. Det är en stilhoppningsup för alla som tränar och tävlar 1,20-hoppning. Startberättigade i Agriahoppet är de ekipage som under 2008/2009 inte startat i 135 cm eller högre klass.

Domare i Globen var Maria Gretzer och Pether Markne.


Först ut var ryttaren Johanna Panzar på Cleveland Ask. Allt flöt på väldigt bra till sista hindret då hon fick ett stopp.

Poäng och omdöme:
Peter Markne: 54,5 p.
Ekipaget föll honom i smaken. Hon hade mjuk ridning, sitter inte för tungt och inte för högt utan är ett med hästen.
Maria Gretzer: 50 p.
Tyckte Johanna hade bra grundsits som är balanserad och trevlig. Har en följsam hand. Red dock lite passivt med dålig inverkan. Hon borde våga bestämma lite mer ver distanserna.
Sammanlagt: 104.5 p (2p avdrag för ett stopp per domare).

Andra ryttaren ut i arenan var Catarina Hadin på sin häst Li-Li. Hon rev hinder nummer sex och sju.
Poäng och omdöme:
Peter Markne: 49 p.
Tyckte hon hade en mjuk ridning men kanske lite för mycket framåtlutad med överlivet. Hon borde kontakta hästen mer på galoppsträckorna. Blev lite för mycket av och på.
Maria Gretzer: 46,5 p.
Enligt Maria hade Catarina en bra början med ett bra tempo. Senare i banan blev det för mycket bromsande med handen.
Sammanlagt: 95,5 p (4p avdrag för två rivningar per domare).

Tredje ryttaren var Petra Carlsson på Shakespeare. Fick tyvärr tre rivningar sammanlagt på hinder nummer två, fyra och sju.
Poäng och omdöme:
Peter Markne: 48,5 p.
Hästen var bättre i munnen idag. Hon hade en bra position och sits men tyckte att hon borde träna på att få hästen mellan skänkeln och hindret istället för handen och hindret.
Maria Gretzer: 46,5 p.
Hon hade bra grundsits och är med hästen hela tiden. Lite dålig inverkan ibland med en gammaldags ridstil.
Sammanlagt: 95 p (4p avdrag för två rivningar per domare).

Fjärde ryttaren Kristofer-Robin Longoni på Rigoletto hade rätt bra flyt men rev hinder nummer fyra. Tyvärr fick han ett stopp på hinder nummer fem, och direkt efter ett till stopp på samma hinder vilket ledde till en uteslutning.
rev hinder nr 4 stopp 9a, och utesluten

Näst sist ut var Alexandra Rolén på  April Haze. Tappade rytmen lite och rev hinder nummer två. Hade en vinglig väg fram till hinder nummer fem men fick till sist över sin häst utan att det skulle bli ett stopp.
Poäng och omdöme:
Peter Markne: 51 p.
Peter gillar det han ser och tycker att hon har en bra position och allting ser väl organiserat. Ryttaren har fina händer och ett bra tramp i stigbygeln. Dock var hon lite för passiv idag och borde varit mer aktiv med bättre självförtroende.
Maria Gretzer: 49,5 p.
Ryttaren hade en bra sits och position. Fin hand, men ibland lite för mjuk. Hon skulle kunna arbeta hästen mer mellan hinderna, vara mer aktiv och försöka använda skänkel bättre.
Sammanlagt: 100,5 p (2p avdrag för en rivning per domare).

Sist ut var Felicia Hultberg på US Sennerin VDL en häst som tidigare reds av hennes syster av Elin Hultberg (Vinnare Ponny EM på Queen 1998).
Poäng och omdöme:
Peter Markne: 59 p.
Bra rytm och galopp. Får bra lägen i svängarna. Behöver fixa till sin stil lite, hamnar ibland i baksug och borde följa med mer i landningen. Hon är ett med hästen och har ett bra flyt hela banan.
Maria Gretzer: 58 p.
Bra känsla för tempo och koll på vart hon har hästen. Ekipaget är samspelta och hon själv är. väldigt fokuserad. Felicias svaga punkt är sitsen över hinderna.
Sammanlagt: 117 p.

Vinnare blev Felicia Hultberg och hon vann hästtransporten Thule Excellence som är värd över 100 000kr. Ett stort grattis till henne. Nu har hon precis som sin storasyster även vunnit en klass i Globen.

Kommentarer
Postat av: erika

Mkt bra blogg, hoppas på mång bilder från helgen!

2009-11-27 @ 16:38:30
URL: http://thoressons.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0