FEI Grand Prix

Precis som förra året i Globen så dominerade Adelinde Cornelissen och Parzival. Hon sopade verkligen banan och ingen annan var ens nära att ta hennes plats högst upp på prispallen. Det var inte helt oväntat att 30-åringen från Holland till slut stod som segrare. Hela 75.532 procent skrapade hon ihop.

Hennes häst Parzival är en häst med nerver. Prisutdelningar verkar vara något som han tycker är rätt läskigt, men han blir bättre och bättre på det.

Hon berättade att han ofta ser spöken. I början av deras tid tillsammans så kunde han hoppa runt åt alla håll för att han såg obehagliga saker överallt. Han har blivit lite lugnare och visare genom åren och hon tycker självklart att han är en helt perfekt och fulländad häst.

Sen så sa hon att Globen är en fantastisk arena att rida i med en helt underbar publik. Det är visserligen en bra bit för henne att åka men hon tyckte att det var värt "besväret". Upplevelsen att rida här väger upp den långa resvägen.

 

Holland hade hand om de tre platserna på prispallen. På andra plats kom Aat von Essen på Premier, fick sammanlagt 70.0 procent. Tredje platsen tog Christa Laarakkers på Ovation hand om. De var inte så långt ifrån andra platsen och fick 69.83 procent.

Bästa svensk var Minna Telde på Don Charly 1052 som fick 67.021 procent.

 

Holland var helt enkelt bäst idag. Väldigt passande med tanke på att de är årets partnerland här i Globen. Ett stort grattis till pristagarna!


Kommentarer
Postat av: S

sjukt bra blogg!!! keep up with the good work!

2009-11-28 @ 14:20:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0