Den omtalade buttan!

Presskonferansen om det omtalade ämnet har precis avslutats. Ridsportförbundets ordförande Bo Helander, sportchefen Tomas Torgersen, Veterinären Peter Kallings och generalsekreteraren Carina Sjöberg gick sakligt igenom det som skett, dom beslut som fattats och självklart svarade de på det vi alla undrar: Vad kommer hända nu?

53 länder röstade för detta förslag, att införa tidigare otillåtna substanser av medicinering/behandling av tävlingsaktiva hästar, medans 48 länder röstade emot.  
Bo Helander säger att en stark misstanke finns om att alla länder inte förstod vad de röstade om och kanske därför röstade för, vilket tyvärr gav en majoritet.
I Sverige fortsätter dock vårt eget regelverk att gälla, även på för våra svenska ryttare på internationell mark vilket helt enkelt gör att alla inte tävlar på lika vilkor då medlen är, i allafall om vi får tro Peter Kallings, presteringshöjande.   
Veterinären Peter Kallings menar på att FEI inte gjort/presenterat en grundlig utvärdering av hur den här typen av medicinering påverkar hästen. De antiinflammatoriska medlen gör att hästen inte känner smärta när den hoppar och han är säker på att det kommer påverka hästens skelett och uppbyggnad.  
Landslagsryttarna Peder Fredricsson, Svante Johansson och Royne Zetterman syntes i "publiken".

Royne tror att de flesta svenska ryttarna kommer stödja det Svenska Ridsportförbundets val att behålla våra befintliga regler. På frågan om hästpriserna kommer påverkas negativt i samband med att tv-sändningar dras in och att ridsporten eventuellt inte får deltaga i kommande OS svarar Bo Helander ja på medans hästhandlaren Royne inte tror att priserna kommer förändras.
-Jag vill tänka positivt, säger Royne!
Något annat som kan bli problematiskt, eller i vilket fall mycket svårare, är att hitta sponsorer till tävlingar. Propositionen till Göteborg Horse Show har redan ändrats, nu framgår det mycket tydligare att på svensk mark gäller våra egna regler och därför är de höjda substanserna inte tillåtna över huvud taget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0