Cocktailparty med stjärnor


Edman och Synnerdahl från Livdragonerna vaktade minglet

Richard Herrey, Jacob Stadell och Musse Hasselvall tittade koncentrerat på banskissen.

Musse Hasselvall var en trevlig prick. Hade förväntat mig en kille hård som stål, men det visade sig att han är väldigt ödmjuk och lite av en mjukis. Han har inte ridit så mycket tidigare. Bara kanske ett tiotal gånger tillsammans med sin kompis Jannica Fernström. Det här är något som han tycker är sjukt kul och han hoppas på att kunna fortsätta rida lite då och då när tiden finns. Än så länge är han inte mogen för att köpa en egen häst och att vara medryttare kan vara lite svårt med tanke på att hans jobb är rätt oregelbundet.
Ett tips han fått från Lena Bredberg är att gifta sig med en rik hästtant. I torsdags gick han på Ryttargalan i hopp om att hitta en tjej med cash, dock vet vi inte om det blev någon utdelning eller ej.
Vi frågade vad han tyckte om bubblan som alla hästmänniskor lever i. Fick ett rakt och ärligt svar.
- Jag tycker det är en massa skitfolk som dricker före tävling, säger Musse med glimten i ögat.
Något som han själv inte tycker hör ihop med någon sport. Särskilt inte när det handlar om levande djur.

Richard Herrey berättade att han inte ridit sen globen förra året så förutsättningarna kändes inte som dom bästa men han är en otrolig tävlingsmänniska och kommer ändå ge allt för att vinna. Han påstår att han inte blir nervös för det här är så otroligt roligt och dessutom tycker Richard att det känns extra kul att ha blivit utvald av folket att rida.


Årets komet Maria Bredberg med entourage

Vi frågade Henrik Johnsson vart han varit det här året och han berättade att han arbetat mer i kulisserna och mycket med ryttargalan.
-Jag har aldrig jobbat så här mycket som det här året men jag har aldrig synts så lite. Dessutom har vi fått ett till barn.
Henrik tyckte att det som var roligast i år var att arrangera och leda ryttargalan. Men roligast av allt var ändå att Malin vann två klasser och kommit tillbaka starkt efter att ha fött barn.

Jenny "Velvet" Pettersson var lite pirrig så här nära inpå start. Hon red mycket som liten men nu har hon bara ridit och tränat från september. Jenny tycker det känns fantastiskt kul att rida igen.
-Jag är helt såld, det blir att köpa häst och hela den biten.
Hon säger själv att hon nog egentligen inte är någon tävlingsmänniska. Rid för dig själv, ha kul och gör ditt bästa är Jennys bästa tips. Men hon erkänner ändå att det är klart att hon vill vinna. Fast ikväll tippar hon på Lina Hedlund!


Emma Wiklund red tills hon var 14 år gammal, slutade sen men har ridit sporadiskt på resor. I fredags red hon stafetthoppningen så hon har redan varit inne i arenan och ridit vilket hon tycker känns skönt. Hennes partner i staffethoppningen Henrik von Eckermann gav henne rådet:
-Emma när du tycker att du galopperar max så ska du galoppera snabbare!
Emma tycker att det känns bra att sporten får lite positiv uppmärksamhet i och med stjärnornas hoppning.
-Dessutom tror jag att folk ser oss och tänker: kan dom kan vi!

Tränaren Lena Bredberg med dottern Maria tippar på att Lina Hedlund eller Petra Nielsen kommer vinna ikväll.

Kommentarer
Postat av: johanna

Följa varann på bloglovin? :)

2010-03-10 @ 19:45:03
URL: http://johannalicious.blogg.se/
Postat av: Lina

:)

2010-03-11 @ 13:05:57
URL: http://lina.bubbleroom.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0